Nu pas blijkt hoe onmisbaar luizenmoeders zijn

Freelance journaliste Franke (42) blogt over de avonturen – en uitdagingen – van haar moderne gezin. Deze week ontdekt Franke een nieuwe pandemie: die van luizen. “De klootzakjes blijven die arme kinderhoofden bevolken.”

Sinds de immens populaire serie doen we er stiekem een beetje lollig over. De luizenmoeder. De stoffige vrouw die van haar taak een wereldproject maakt waar andere moeders meewarig naar kijken. Nee, het imago van de serie heeft de ‘echte’ luizenmoeders geen goed gedaan. Maar dat gaat nu veranderen, mensen. Ik zeg: laten we snel een standbeeld oprichten voor dit eerzame beroep.

Want zoals het liedje zegt ‘Een man weet pas wat hij mist’, zo zou je nu ook kunnen zeggen ‘Een moeder weet pas wat ze mist… Als de luizenmoeder er niet is’. En ik zal je even precies uitleggen wat ze mist: regelmatige en nauwkeurige controle van hoofdkrabbende klasgenootjes. Wat is het resultaat van de ontbrekende luizenmoeder? Een heleboel mailtjes van school om te waarschuwen dat er luizen in de klas van de kinderen zijn geconstateerd. Met het vriendelijke verzoek je kinderen te checken. Prima, geen enkel probleem. Alleen begint het me op te vallen dat we dit mailtje steeds vaker ontvangen. Leek de luis ooit een terugkerend verschijnsel rond het einde van allerhande vakanties, nu is het om de week wel raak.

Lees  de rest van deze blog op rtlnieuws.nl 

Foto Element5 Digital, Pexels