Dit puberjoch herstelt je vertrouwen in de mensheid

In de stress, hoog in je adrenalineniveau of zelfs op het randje van een burn-out? Kijk even naar deze lad en je kunt er weer jaren tegenaan.

Ik weet niet het met jullie is gesteld, maar ik trek (net als elk jaar in deze periode, overigens) bijna mijn haren uit mijn kop van de stress. Wat er nog allemaal moet gebeuren voor we met het hele gezin kunnen genieten van een welverdiende peperdure vakantie ergens in een rustiek dorpje, het is bijna niet te doen. Bovendien weet ik helemaal niet of we dat rustieke dorpje wel halen. Het kan ook zomaar de Costa Brava of Terschelling worden. Het ligt er maar net aan wat er last-minute nog in de aanbieding is, want zoeken & boeken, daar hebben we wegens de drukte nog geen tijd voor gehad.

Topsport

Een snelle blik op die to do lijst voor de komende 1,5 week: geld mee voor de bbq, zwemkleding mee voor badjesdag en de muntjes voor de feestdag niet vergeten, werk overdragen, drie deadlines afvinken, de ramen soppen, een sleutel dupliceren voor de schoonmakers, m’n jurk naar de stomerij brengen, de auto APK laten keuren anders kunnen we überhaupt de weg niet op, 24 vruchtenspiesjes inleveren, inschrijving voor de zwemles afronden, nog even een klusje tussendoor afvinken dat nog extra geld oplevert, die ene collega ideetjes mailen, twee mensen en drie bedrijven interviewen, rapportgesprek inplannen én afvinken op een godsonmogelijk tijdstip – namelijk een halfuur voor de feestweek en midden op een werkdag. Ik zeg: voor die laatste weken voor de zomervakantie dien je te beschikken over een briljant uithoudingsvermogen, uitmuntende ademhalingstechnieken, stalen zenuwen en een vooruitziende blik. Het is topsport.

Chill

Gelukkig zijn er de vriendinnen die je helemaal begrijpen omdat ze zelf ook nog drie artikelen moeten inleveren, een nieuwe opdrachtgever moeten scoren voor na de vakantie, hun huis verhuren op AirBnB, extra beddengoed moeten regelen, nieuwe zwemschoentjes en twee cadeautjes kopen voor de last-minute kinderfeestjes én zorgen dat de kat een goed onderkomen vindt voor de drie weken dat zij liggen te sudderen onder de Spaanse koperen ploert.
Het resultaat in de communicatie onderling is een hysterisch appbericht of 453, vol afgevinkte lijstjes, dingen-te-doen, vragen om raad én briljant vakantieplek-advies. Maar ook, en daar ging het me nu effe om: een heerlijk rustmomentje op de dag. Want ergens in die onverzichtelijke brei van klusjes was daar vriendin M, social media-expert, die hét viraaltje van deze week met me deelde en waardoor ik alles om me heen even vergat: Alex van Glastonbury.

Carpe Diem

Alex van Glastonbury was precies waar ik behoefte aan bleek te hebben. Sterker nog, dit puberjoch is wat iedereen in de stress nodig heeft. Daarom deel ik ‘m met jullie, ook in de hoop dat jullie dit viraaltje gemist hebben en ik jullie zo net voor de zomervakantie nog een primeurtje kan voorschotelen. Vijftien jaar oud. Waanzinnige stylo. Aandoenlijk. Een vertegenwoordiger van een generatie om trots op te zijn: vol zelfvertrouwen, lappen tekst declamerend alsof het niets is, niet te bang om te falen, maar vooral op en top carpe diem. Als Alex een typisch gevalletje generatie Z is, dan is mijn vertrouwen in de mensheid bij dezen volledig hersteld.
Oordeel zelf en bekijk hier Alex Von Glastonbury, die een paar dagen geleden (terecht) Twitter deed ontploffen.

Alex von Glastonbury. Zoals BBC het omschreef: ‘Truly a piece of Glastonbury magic’

LEES OOK: Hoe Madonna het weer flikt

Beeld: Anthony DELANOIXUnsplash