De Paashaas blijkt een hoax

Deze week onthul ik een groot geheim: de Paashaas blijkt een false flag. Anonymous Bunny, mijn geheime bron, onthulde deze onthutsende feiten. Dit is alles wat je erover moet weten.

Een paar weken geleden kreeg ik een bericht. Of ik durfde te posten hoe de Paashaas wordt gedemoniseerd. De reguliere media proberen deze zaak in de doofpot te stoppen door het als fake news te bombarderen. Ik was, als onafhankelijk stukjestikker voor vrouwenblaadjes, vast nog niet genoeg geïndoctrineerd door de reguliere media. Dacht deze anonieme bron. Bovendien was mijn Q&A met Sinterklaas in de smaak gevallen. Of ik wilde skypen. Eh. Duh!!!

Uiterst geheim

De bron, die Anonymous Bunny genoemd wil worden, vertelde mij, onherkenbaar gekleed in Bunny-pak, via Skype, over dit nieuwe complot. Ik wilde er alles over weten, want een nieuw complot is BREAKING. Ik wil ook weleens BREAKING. Altijd maar kabbelende verhalen tikken, zeker voor print, dat is ook maar boring hoor!! Met papier kun je moeilijk klikken, dus viraal gaan, zit er niet in, dus geen two seconds of fame en dat verdiende ik nou ook weleens een keertje. Vind ik.
Ik wil ook een keer VIRAL en ik hoop dat het met deze scoop gaat lukken. Scribo ergo sum. Als jullie me nou allemaal een beetje helpen, zou dat fijn zijn, want viral ga je nooit alleen.
Deel, tag, regram, app, pin, mention dit in je feed, je story, je blog, of link, embed, download slash upload op Twitter, FB, whatsApp, Insta, Snapchat, Medium, Tiktok, Trumblr, LinkedIn, Google+, Vine, Periscope, dit allemaal vooral, dan haal ik met een beetje mazzel Trendr vanavond. Nou, bedankt alvast hè! Hastag #durftevragen en jullie zijn allemaal hartje-hartje-liefde.

De geheime symboliek achter de Paashaas

Anonymous Bunny: ‘Het viel me een paar jaar geleden voor het eerst op. Langzaamaan raken veel oude feesten in de ban. Onze minst verdienende feesten, zoals Sint Maarten, lijken steeds meer genegeerd te worden. De reden? Er is een heimelijke agenda: we moeten één globale party unie worden, één universele feest-organisatie, aangestuurd door de festijn-elite die deze nieuwe feest-orde probeert te bewerkstelligen. De Paashaas hoort er niet bij. Want de geheime symboliek achter de Paashaas is vruchtbaarheid, maar de lente zou niet over vruchtbaarheid meer moeten gaan, maar om meer spulletjes te kopen, maar daarover later meer.’

‘Dit is het mysterie van de regerende elite genaamd Secretum Ordnum Festum’

; Deze campagne begon met het demoniseren van Sinterklaas. Dat heeft niets te maken met racisme zoals sommige mensen denken, maar is onderdeel van een nauw opgezet plan om cultuur af te pakken. Het bewijs? Kijk maar eens welke feesten onder vuur liggen en welke niet. Sinterklaas, Sint Maarten, Oud & Nieuw, daar moeten we vanaf. Kerst, Halloween, Valentijn, die worden juist gepromoot. Je ziet het langzaamaan gebeuren. Steeds meer berichten over de nadelen van Sinterklaas. Dat het racistisch is. Ouderwets. Maar de voordelen worden niet genoemd door de reguliere media. Hét ultieme bewijs dat de media, zowel links als rechts, liegen. Dat ze allemaal in handen zijn van de geheime feest-orde. Pure propaganda is het. Schrijven over de voordelen van Sinterklaas lijkt wel verboden. Dat het een onschuldig kinderfeest is, bijvoorbeeld.’

Oud & Nieuw geframed

‘Nu zie je dat onze andere feesten aan banden worden gelegd. De media schrijven alleen over de nadelen van Oud & Nieuw. Ook een feest dat geframed wordt. De mediagekkies, hè? Vinden het nu opeens een ‘gevaarlijk feest’. Schrijven steeds vaker over hoeveel slachtoffers Oud & Nieuw maakt, dat er mensen sterven in liften enzo, maar kom op hé, over de voordelen zwijgen ze wederom. Dat het zo lekker knalt, dat vuurwerk. Dat het lekker duidelijk is wanneer het nieuwe jaar is begonnen. Heel handig, maar de feest-elite wil helemaal niet dat we weten wanneer het nieuwe jaar begint, die wil ons juist in het duister houden. Kijk maar eens naar de feiten die zijn verzameld op Oudennieuwhoax.org. Je weet niet wat je leest, zo eng. ‘

Paashaas is niet commercieel genoeg

‘Ik ben achter de geheime werking van die elite gekomen. Ze denken dat ze door kunnen gaan met hun geheime rituelen, maar ze zijn nu exposed. We zullen erover bloggen, vloggen en schrijven tot iedereen ziet wat er aan de hand is. Na de illumati in de popcultuur, de ontdekking dat de maanlanding fake is, Tupac nog leeft en Hillary Clinton kinderen martelt in een pizzakelder, zal dit het nieuwe schandaal zijn. We laten ons de mond niet snoeren. Als ze denken dat we onze meningen niet geven, zijn ze gek. Nee, we noemen dit schandaal de Paashaas Papers en we zullen vanaf nu tot Pasen documenten lekken. Via Twitter en Facebook, duizenden documenten, die aantonen dat de Paashaas gedemoniseerd wordt. Daarin komen onder andere screenshots aan de orde van webshops van bekende winkelketens, die nog steeds geen paaseitjes in de schappen hebben liggen, terwijl kerstkoekjes al maanden van te voren te koop zijn. Ook al bewijs waar de reguliere media niets mee willen doen.’

De geheime redenen van de feest elite

‘Waarom dit gebeurt? Overduidelijk! De feest-elite wil commercieel. Enorm commercieel. Daarom wordt Halloween gepromoot, want daar wordt veel geld aan verdiend. Net als Valentijnsdag. Heel veel geld. Ja, aan Oud & Nieuw ook, maar daar lul ik voor het gemak gewoon even overheen. Nu moet de paashaas eraan geloven. Niet commercieel genoeg. Hoor je de reguliere media al huilie huilie doen? Die kunnen alleen maar janken. Maar we zijn er nog lang niet. We zullen de onwaarheden boven water blijven krijgen. Pasgeleden ontdekte ik bij toeval iets over BBQ’s, daar ga ik me hierna in verdiepen. Want die Green Eggs heten niet voor niets Green, hoor. Ik houd je op de hoogte. Tot die tijd geef ik mijn mening, overal, en ik heb altijd, maar dan ook al-tijd, het laatste woord. En ik laat me liever keihard beledigen dan dat ik naar een ander luister. Laat staan dat ik voor de nuance ga. Nee, nuance is echt heel erg twintigste-eeuw-thinking. Dus wees gewaarschuwd.’
– einde –

De laatste apps die ik ontving van Anonymous Bunny, zo’n twee weken na ons Skype-interview, wilde ik – als onafhankelijk journaliste – ook nog even plaatsen.

“Wat? Of het ook zo zou kunnen dat ik blind geloof in dingen die er niet zijn? Of ik ook kritisch kijk naar alternatieve media? Nee, natuurlijk niet. Ik geloof eindelijk weer ergens in. Dit geeft me juist houvast. Mensen met een andere mening? Hoe bedoel je mensen? Ik zie alleen maar profielen. Profielen van fakers. Naar mensen luisteren? Letterlijk? Fysieke mensen die ik kan aanraken en in de ogen kan aankijken? Nee man, ik doe alles online. Naar anderen luisteren? Nee, hun verhaal wil ik niet horen. Anders raak ik misschien in deze digitale revolutie al mijn nieuw verworven ‘waarheden’ weer kwijt. Ik mag niet wankelen. Ik kan niet wankelen. Het leven is zo moeilijk. Laat die gekkies maar huilen… Ik zie ze toch niet in real life dus whatever? Hier nog effe een gifje. Over de Matrix. Ik heb de rode pil geslikt. Eyes wide shut. Ik moet gaan. Ben klaar met poepen. Spreek je later. Wat? Cambridge Analytica? Wie? Machiavelli? Nee, geen idee. Lrtsss”

Lees ook: Zo herken je een complottheorie

Openingsfoto: freestocks.org on Unsplash