Dat ene avondje oppas had ons 200 euro gekost

Oppas en baby, Katie E

Freelance journalist Franke (42) blogt over de avonturen – en uitdagingen – van haar moderne gezin. Deze week komt Franke erachter dat een avondje oppas wel érg duur is uitgevallen.

De avonden dat manlief en ik uitgaan met zijn tweetjes, zijn op één hand te tellen. Het is niet dat we niet willen, maar alleen al het feit dat er dan weer ergens een oppas vandaan moet worden getoverd, maakt me bij voorbaat al moe. We hebben er inmiddels een aantal versleten. Ben je net gewend aan iemand, gaat-ie ervandoor om te studeren in een andere stad. Zie dan maar eens een nieuwe, betrouwbare oppas te vinden. Van een collega hoorde ik het horrorverhaal dat haar oppas haar zes maanden oude baby alleen had achtergelaten om de laatste tram naar huis te kunnen nemen. Dat hakte er behoorlijk in. Sindsdien laat ik het oppassen het liefst over aan de opa’s en oma’s en onze uiterst lieve buurjongens D. en M.

Ertussenuit

Een hele tijd geleden, nog vóór de eerste lockdown, hadden we zo’n moment dat we er even met zijn tweetjes tussenuit wilden. De oma’s hadden een volle agenda en beide buurjongens konden niet. Via via kwam er ook weinig uit. Wat nu? Ik deed een #durftevragen-rondje op Facebook en daar kwam iemand met de gouden tip om een oppasbureau in te schakelen. Dat hadden we nog nooit geprobeerd, maar het leek ons een veilige manier om een nieuwe oppas te vinden. Manlief maakte een profiel aan en we bekeken beschikbare oppassen. Er bleek er eentje slechts een paar straten verderop te wonen. Ze kwam langs om zichzelf voor te stellen, het klikte met de kinderen, en de afspraak was gemaakt.

Lees de rest op RTLNieuws.nl 

Fotografie: Katie E via Pexels