Beste regering, gooi dat zwembad maar weer open, hoor!

Freelance journaliste Franke (42) blogt over de avonturen – en uitdagingen – van haar moderne gezin. Deze week baalt Franke enorm dat de zwemlessen weer zijn stopgezet. “Ik zou er zelf ook het doorzettingsvermogen van een garnaal aan overhouden.”

Deze week zou Olle proefzwemmen. Zou, want dat feest gaat mooi niet door. Zwembad dicht. Als je me vraagt waarom, dan kan ik je het niet vertellen. Jij ook niet waarschijnlijk. Waarom kinderen wél met zijn vijftigen op een kluitje binnen mogen judoën, of in de klas in elkaars nek mogen hijgen, maar niet mogen zwemmen, is me een raadsel. De logica hierachter ontgaat me volledig. Je zou toch denken dat als ergens dat gore coronavirus niet overleeft, het wel in die giftige chloordampen is. En anders zou het toch minstens niet overleven in al die smerige kinderplasjes die de hele dag in zo’n zwembad worden gedaan. En ja, ie-de-reen doet plasjes in dat zwembad. Heb jij ooit een kind horen zeggen: ‘Goh, ik moet plassen, ik ga nu de wildwaterbaan verlaten om al koukleumend te zoeken naar een vies pishokje ergens driehoog achter.’ Precies, ik ook niet.
Lees de rest van deze blog op rtlnieuws.nl 
Foto: Kyle Glenn, Unsplash